Waar leer ik meer over het geloof?
De zondag is de uitgelezen kans om God te leren kennen.
Daarnaast is er twee keer per jaar een Alphacursus om meer over het Christelijk geloof te leren. Wil je verder? Na deze cursus kun je door naar de groeicursus, hier ga je dieper in op de diverse kernpunten van het geloof. Na de groeicursus kun je deelnemen aan een kleine groep.

Hoe blijf ik op de hoogte van het nieuws in de kerk?
Ben je vaste gast bij KerkvoorNu dan kun je je registreren. Als geregistreerde gast ontvang je de nieuwsbrief met daarin alle activiteiten, cursussen en nieuwtjes over KerkvoorNu.

Wat wordt er van mij verwacht?
We vinden het belangrijk dat we één zijn in hoofdzaken. We geloven dat Jezus onze Verlosser is, Hij is gekruisigd en opgestaan uit de dood. Door Zijn opstanding mogen wij een vernieuwd leven leven. In veel bijzaken kunnen  we verschillen.
Leren, liefhebben en dienen zijn kernwoorden die belangrijk zijn binnen onze kerk. Uit de Bijbel kunnen we God leren kennen (leren), Jezus gaf ons het voorbeeld in het liefhebben van elkaar. Je mag er zijn, en je bent welkom in De Stek (liefhebben). Naast het zorgdragen voor elkaar, delen we Gods liefde aan de mensen in onze streek (dienen).

Kan ik helpen?
Jazeker, samen zijn we Gods gemeente.  Wil jij je steentje bijdrage dan zijn er veel bedieningen; schoonmaakwerkzaamheden, gastvrouwen, welkomstteam, KidzClub leiders, Next leiders, koffie schenken op zondag, etc.  Mail ons, samen met jou kijken we waar je kunt dienen.

Zijn er bijzondere dagen of diensten in de kerk?
Naast de reguliere zondagse kerkdiensten zijn er diverse kerkdiensten gericht op bijbelse feestdagen:

 • Naast de kerkdiensten op zondag, zijn er diensten gericht op Bijbelse feestdagen:
  • Kerstavond 24 december; we vieren dat Jezus is geboren
  • 40 dagentijd; 40 dagen voor Pasen staan we stil bij het lijden van Christus. De goede week is de laatste week van de 40 dagentijd.
   Op Witte donderdag wordt het laatste avondmaal herdacht dat Jezus met zijn discipelen at.
   Goede Vrijdag; Jezus wordt gekruisigd. Om 19.00 uur staan we hierbij stil tijdens een sobere dienst.
   Stille zaterdag; Jezus is gestorven.
  • Pasen; het graf is leeg, Jezus is opgestaan! Dit vieren we op eerste Paasdag 10.30 uur.
  • Pinksteren; 50 dagen na het Paasfeest komt de Heilige Geest, het begin van de Christelijke kerk. Dit vieren we op eerste Pinksterdag 10.30 uur.

Kinderen en tieners
De jeugd heeft een belangrijke plek binnen onze gemeente. Er is iedere zondag tijdens de dienst voor basisschool kinderen de KidzClub. De plek waar de jeugd kan leren, ontdekken, spelen en vriendschappen kan opbouwen. Voor de allerkleinste is er de MiniKidz. Er zijn 2 groepen (baby’s en peuters) met liefdevolle leiding. Je hoeft je niet aan te melden, je bent gewoon iedere zondag van harte welkom.
Jongeren vanaf 12 jaar kunnen naar Next. Next is de plaats waar gelovige jongeren en jongeren die Jezus niet kennen, samen komen. Het is een plek waar ze het bijzondere plan ontdekken dat God voor hen heeft.

Wat is het Avondmaal?
Tijdens het Heilige Avondmaal wordt het lijden en sterven van Jezus Christus herdacht door het eten van  brood en het drinken van wijn.
Jezus at samen met de discipelen brood en dronk wijn tijdens het laatste avondmaal voor Zijn sterven aan het kruis, Hij droeg de discipelen op (en ons dus ook) dit te blijven doen ter herinnering aan Zijn dood.
Iedere eerste zondag van de maand is er avondmaal tijdens de dienst. Wanneer je Jezus erkent als jouw Verlosser en in vrede leeft met je eigen gemeente, ben je van harte  welkom om het Avondmaal met ons te vieren.

Wat houdt het in om je te laten dopen?
Jezus roept je op om bewust een keuze te maken om je leven aan God te geven. Met de doop belijd je niet alleen met woorden, maar met alles wat je bent dat je bij Jezus hoort.
Wil je meer informatie over de doop, of heb je de wens om gedoopt te worden? Neem dan contact met ons op.

Aansluiten bij KerkvoorNu
Kom je al enige tijd als gast en ken je Jezus als jouw Verlosser? Ben je geïnteresseerd om onderdeel te worden van ons gezin? Dan is het handig om de Visie bijeenkomsten te bezoeken. Hier leer je ons DNA kennen. Mocht je na deze bijeenkomsten besluiten onderdeel van ons gezin te willen worden dan kun je dat aangeven of  een mail te sturen. We gaan met je in gesprek om elkaar beter te leren kennen. Als je je aansluit bij KerkvoorNu is het de gewoonte dat je jezelf (en eventuele gezinsleden) voorstelt op het podium tijdens een van de familiemomenten. Zo leren we jou beter kennen.

Bij wie kan ik terecht als ik een vraag heb?
Je bent van harte welkom in De Stek voor al je vragen. Er is altijd iemand aanwezig voor een gesprek.
Uiteraard is het ook mogelijk om te mailen voor een afspraak.