Vraag & Antwoord

Home / Vraag & Antwoord
Op deze pagina staan de veel gestelde vragen en onze antwoorden erop. Zoek eenvoudig tussen de diverse vragen door een zoekwoord in te typen in de zoekbalk hierboven. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons in dat geval een mail, wij helpen je graag. Info@KerkvoorNu.nl.

Waar leer ik meer over het geloof?

De zondag is de uitgelezen kans om God in al Zijn facetten te leren kennen.
Daarnaast is er twee keer per jaar een Alphacursus om de grondbeginselen van het christelijk geloof te leren. Na deze cursus kun je doorstromen naar de groeicursus, hier ga je dieper in op de diverse kernpunten van het geloof. Na de groeicursus kun je deelnemen aan een kleine groep.


Hoe blijf ik op de hoogte van het nieuws in de Kerk?

Ben je vaste gast bij KerkvoorNu dan kun je je officieel registreren als gast. Als geregistreerde gast ontvang je de nieuwsbrief met daarin alle activiteiten, cursussen en leuke nieuwtjes over KerkvoorNu.


Wat wordt er van mij verwacht?

KerkvoorNu heeft als stelregel dat we één zijn in hoofdzaak (Jezus is onze verlosser, hij is gekruisigd en opgestaan en er is maar één God) en in bijzaak mogen we anders verschillen van elkaar. Wel is het van belang dat je bovenstaande visie respecteert.
Leren, liefhebben en dienen zijn kernwoorden die belangrijk zijn binnen onze kerk. Jezus leert ons over God en de bijbel (leren), in de bijbel staat dat we elkaar moeten liefhebben zoals wij onszelf liefhebben. Je mag er zijn, en je bent welkom in De Stek. Naast het zorgdragen voor elkaar en voor ons gebouw, delen we ook Gods liefde door (dienen) aan de mensen die het hard nodig hebben in onze streek (Impact).


Kan ik helpen?

Jazeker, samen zijn we Gods gemeente. Wil jij je steentje bijdragen dan zijn er vele bedieningen; schoonmaakwerkzaamheden, gastvrouwen, welkomsteam, KidzClub leiders, Next leiders, koffie schenken op zondag, etc. Mail ons, samen met jou kijken we waar je kunt dienen.


Zijn er bijzondere dagen of diensten in de kerk?

Naast de reguliere zondagse kerkdiensten zijn er diverse kerkdiensten gericht op bijbelse feestdagen:

 • Kerstavond 24 december; we vieren dat Jezus is geboren
 • 40 dagentijd; 40 dagen voor Pasen staan we stil bij het lijden van Christus. In deze periode lezen vele leden, om zich te bezinnen,  een boek gericht op dagen voor de kruisiging en lijdensweg van Christus. Ook wordt er gevast op allerlei manieren: niet snoepen, geen alcohol, geen suikers, geen koffie of 40 dagen geen social media. Dit alles ten doel om stil te staan bij het lijden en datgene wat je beheerst los te laten en over te geven aan God.
 • De goede week is de laatste week van de 40 dagentijd.
  Palmzondag, de zondag voor Pasen. Jezus komt, als Messias, op een ezel Jeruzalem binnen.
  Heilige maandag, Jezus ging naar de tempel en joeg de handelaren uit de tempel. (Lukas 19, vers 45-48)
  Heilige dinsdag, Jezus sprak nu de godsdienstleraren en Farizeeërs aan op hun huichelarij. ( Mattheüs 23, vers 2-3)
  Heilige woensdag, het Sanhedrin besloot Jezus uit de weg te ruimen, het plan werd beraamd. Ondertussen werd Jezus gezalfd met nardusolie door Maria, de zus van Martha en Lazarus. Judas ging nadien naar de leidende priesters en de tempelwachters, om zijn aandeel af te spreken.
  Op Witte donderdag wordt het laatste avondmaal herdacht dat Jezus nuttigde met zijn discipelen.
  Goede vrijdag; Jezus wordt gekruisigd. Om 19.00 uur staan we hierbij stil tijdens de Goede vrijdag dienst.
  Stille zaterdag; Jezus is gestorven.
 • Pasen; het graf is leeg, Jezus is opgestaan! Dit vieren we op 1ste Paasdag 10.30 uur.
 • Pinksteren; 50 dagen na het Paasfeest komt de Heilige Geest over de discipelen. Dit vieren we op 1ste Pinksterdag 10.30 uur.

Is er een programma voor kinderen en tieners?

De jeugd heeft een belangrijke plek binnen onze gemeente. Er is ieder zondag tijdens de dienst voor basisschool kinderen de KidzClub. De plek waar de jeugd kan leren, ontdekken, spelen en vriendschappen kan opbouwen. Voor de allerkleinste is er de MiniKidz. Er zijn 2 groepen (baby’s en peuters) met liefdevolle leiding. Je hoeft je niet aan te melden, je bent gewoon ieder zondag van harte welkom.
Voor tieners is er Next. In vaste groepen kom je om de week samen om te ontdekken wat God voor een rol in jouw leven kan hebben, je duikt in de bijbel en je hebt veel plezier met elkaar! Kom jij ook?


Wat is het avondmaal?

Tijdens het Heilige Avondmaal wordt het lijden en sterven van Jezus Christus herdacht door het eten van een stukje brood en het drinken van een slokje wijn (of druivensap).
Jezus at samen met de discipelen brood en dronk wijn tijdens het laatste avondmaal voor Zijn sterven aan het kruis, hij droeg de discipelen (en ons dus ook) om dit te blijven doen ter nagedachtenis aan Zijn dood.
Iedere eerste zondag van de maand is er avondmaal tijdens de dienst, heb jij Jezus als jouw verlosser aangenomen? Wees dan welkom om deel te nemen aan het avondmaal.


Wat houdt het in om je te laten dopen?

Jezus roept ons op om bewust een keuze te maken om je leven te geven aan God. Met de doop belijd je niet alleen met woorden, maar met alles wat je bent dat je bij Jezus hoort.
Wil je meer informatie over dopen, of heb je de wens om gedoopt te worden? Neem dan contact met ons op.


Bij wie kan ik terecht als ik een vraag heb?

Je bent van harte welkom in De Stek voor al je vragen. Er is altijd iemand beschikbaar voor een gesprek. Uiteraard is het ook mogelijk om te mailen voor een afspraak.


Hoe kan ik lid worden en deel uitmaken van KerkvoorNu?

Kom je al enige tijd als gast en heb je Jezus als jouw verlosser aangenomen? En ben je geïnteresseerd om onderdeel te worden van ons gezin? Dan is het handig om de Identity bijeenkomsten te bezoeken. Hier leer je ons DNA kennen, en kan je ontdekken of dit ook jouw kijk op geloven is. Mocht je na deze bijeenkomsten besluiten onderdeel van ons gezin te willen worden dan kun je dat terplekke bij de Identity bijeenkomst aangeven of door een mail te sturen.

Normaal gesproken zal iemand van de Raad met je in gesprek gaan om elkaar beter te leren kennen. Als je lid wordt is het de gewoonte dat je jezelf (en eventuele gezinsleden) voorstelt op het podium tijdens een van de familiemomenten. Zo leren we jou beter kennen en kunnen we naar je omzien als nieuw lid.