Samen eten verbindt

Aanschuifdiner op maandag

Een keer per maand is er op maandag een aanschuifdiner in De Stek.
Vind je het gezellig om samen te eten? Dan ben je van harte welkom.  Met liefde bereiden we een gezonde maaltijd waar je, tegen een kleine vergoeding, bij kan aanschuiven.

Wanneer: 1 keer per maand op een maandag.

18 november
16 december
13 januari
27 januari
10 februari
24 februari
9 maart
23 maart
13 april, 2de paasdag
11 mei
25 mei
8 juni
22 juni

Vanaf 18:00 uur kun je binnenlopen, om 18:30 uur gaan we samen aan tafel.
Kosten: € 5,-

Geef je op! Opgeven graag voor de woensdag voorafgaand aan het aanschuifdiner, zodat de koks voldoende inkopen kunnen doen.
Schuif gezellig aan voor een verrassende ontmoeting.
Voor vragen: 0316-242423

Aanschuifdiner op dinsdag

In De Stek genieten we met elkaar van een lekkere, gezellige maaltijd. Deze maaltijden zijn een samenwerking van KerkvoorNu en Mikado.

Iedere tweede dinsdag van de maand wordt er een heerlijke maaltijd bereid voor iedereen die het gezellig vindt om samen te eten. Vanaf 17.00 uur staat alles klaar en om 17.30 uur gaan we eten.

Meer informatie vindt u op de website van Mikado, vragen kunt u stellen per mail.
Opgeven kan via de balie van Mikado, aan de bar in De Stek of per telefoon.
(0316-250700, ma-vrij 9.00-12.30 uur)

Zomaar een ervaring van iemand uit het aanschuifdiner vrijwilligersteam….

Wat ben je aan het doen vraagt Facebook.
Ik ben aan het wakkerliggen omdat ik zo’n bijzondere avond heb beleefd. Een aanschuifdiner waar mensen elkaar mogen ontmoeten en elkaar beter mogen leren kennen onder het genot van een liefdevolle maaltijd.
Zo mooi om te zien dat mensen die voor het eerst komen, onwennig, misschien onzeker, direct worden opgenomen in de groep waar iedereen ooit voor het eerst was, op zoek naar gezelschap. Waar mensen bekenden tegen komen en zich gezien weten.
Vanuit Gods liefde ontstaat deze avond. Niet iedereen kent God, dat hoeft ook niet ook al gunnen we dit iedereen maar we leven vanuit Zijn boodschap: heb uw naasten lief zoals uzelf.
En wat heb ik me geliefd gevoeld.
En wat was het fijn om tot zegen te zijn voor een dame die maar niet kan wennen in haar woonplaats en die onlangs door de thuiszorg naar De Stek werd gebracht om uit haar isolement te komen, om hier contacten op te doen. Het was onwennig voor haar vanavond maar ze genoot zichtbaar en schreef zich gelijk in voor de volgende x en dan dank ik God dat Hij dit mogelijk maakt en dat wij als gemeente dit mogen oppakken en uitdragen.
Want niemand is gemaakt om veel alleen te zijn. We hebben elkaar zo nodig en we hebben elkaar zoveel te geven.
Wat heb jij je naaste te geven?